KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvurusu e-devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?
Ana Sayfa > Hibe2024 yılı itibarıyla KOSGEB girişimcilik kursu başvuruları online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. Eğitimlere katılım gösterebilmek için girişimciye ait e-devlet şifresinin olması gerekir. İş Kurma ve İş Geliştirme Desteği almak isteyen girişimcilerin bu eğitimleri alması da şarttır. Girişimcilik Destek Programından yararlanamak isteyenlere kosgeb.gov.tr internet adresi üzerinden verilen bu eğitim başvurusu nasıl yapılır? Eğitimleri tamamladıktan sonra girişimcilik belgesini nasıl alır? Hepsi resimli anlatımla sizler için bu sayfada yer almaktadır.
KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Artık Dersliklerde Örgün Olarak Verilememektedir!
KOSGEB girişimcilik eğitimleri önceleri örgün olarak verilirdi. Yani derslikler de görevlendirilen öğretim görevlisi tarafından canlı bir şekilde düzenlenmekteydi. Şimdi ise sadece internet üzerinden online olarak verilmektedir. Örgün eğitimlerde verilen eğitimler neticesinde alınan sertifikalar o zamanlar her ne kadarda ömür boyu geçerli denilmiş olunsa da, ne yazık ki 2023 tarihi itibarı ile herhangi bir geçerliliği de artık kalmamıştır. Bu nedenle şayet sizler de daha önceleri aşağıdaki kurumlardan girişimcilik eğitimi aldıysanız, sertifikanızın tekrar geçeli olabilmesi için internet üzerinden yeniden girişimcilik belgesi almanız gerekmektedir.
- Yerel Belediyeler.
- İŞKUR.
- Ticaret Odası.
- Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı.
- Halk Eğitim Merkezleri.
- Üniversiteler.
- Kalkınma Ajansları.
- Engelli Federasyonları.
Girişimcilik belgelerinden yaşanan son düzenlemeler ayrıca bununla da sınırlı olmamıştır. Şuan iş fikrinizin NACE koduna göre Geleneksel Girişimcilik Eğitimi sonrasında bir de İleri Girişimcilik Eğitimi de almanız gerekebilir! İleri Girişimcilik Eğitimi alıp almayacağınızı da öğrenmenizin tek yolu iş fikrinizin NACE kodundan geçer. Peki iş fikrinizin NACE koduna göre hangi girişimcilik eğitimi almanız gerekmektesiniz?
Hangi KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Belgesini Almam Gerekiyor?
KOSGEB Girişimcilik Destek Programı olarak iki tane destek programı sağlamaktadır. Bunlar: 1- İş Kurma Destek Programı. 2- İş Geliştirme Destek Programı. Bu iki destek programından yararlamak için ise öncelikli olarak desteğe ait girişimcilik sertifikasına sahip olmanız gerekir. Destek programına göre de hangi eğitimi almanız gerektiği ise, iş fikrinizin NACE kodunda yatmaktadır. NACE kodunuza göre hangi eğitimi alacağım diyorsanız.
- KOSGEB Desteklenen Sektörler de yer alan herhangi bir NACE kodu için → Geleneksel Girişimcilik Eğitimi
- İş fikriniz aşağıdaki NACE kodları içinde ise ve İş Geliştirme Desteğinden yararlanamak istiyorsanız da önce → Geleneksel Girişimcilik Eğitimi sonrasında ise de → İleri Girişimcilik Eğitimi almanız gerekmektedir.
C-İMALAT' da yer alan;
- 61-Telekomünikasyon
- 62-Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler
- 63-Bilgi hizmet faaliyetleri
- 72-Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri
İş fikrinize ait almanız gereken bu eğitimlere başvuruları peki nasıl yapabilirsiniz?
KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Kurs Başvuruları İnternetten Nasıl Yapılır?
KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Eğitimi kurs başvuruları internet üzerinden onaline olarak yapılmaktadır. kosgeb.gov.tr internet adresi üzerinden düzenlenen eğtimlere katılım göstere bilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekir. (PTT'ye Gitmeden İlk Defa e-Devlet Şifresi Alınır Mı? 4 Yolla Bedava Nasıl Alınır? da bu şifreniz yoksa kolayca alma yolunu anlattım.) Girişimciye ait e-devlet şifresi varsa peki Geleneksel Girişimcilik Eğitimi kurs başvuruları nasıl yapılır?
1- Geleneksel Girişimcilik Eğitimi başvuru formu sayfası → https://lms.kosgeb.gov.tr/
2- Daha sonra açılan formun ana sayfasının sağ üstündeki GİRİŞ YAP butonuna basmalısınız.
3- Sistem bizi doğrudan eğer daha önce e-Devlet girişi yapmadıysak giriş yapmamız için yönlendirme yapacaktır. Karşımıza ise Giriş Yap e-Devlet İle Giriş diye bir sayfa açılacaktır. Şimdi buna tıklatalım
4- e-Devlet şifremizi şimdi girelim. Daha sonra GİRİŞ YAP diyelim. Sistem bizi yine doğrudan Geleneksel Girişimcilik Eğitimi alacağımız sayfaya yönlendirme böylece yapmış olacaktır. Yönlendirme yapılan sayfaya geldiğimiz vakit de en aşağıya doğru sayfamızı sürükleyelim. Burada resimde de görmüş olduğunuz gibi ÖNE ÇIKAN EĞİTİMLER olacak. O başlık altında sol tarafta da Geleneksel Girişimcilik Eğitimi olacak. Onun altındaki EĞİTİME BAŞLA butonuna şimdi tıklatalım.
5- Size şimdi bir soru sorulacak burada EĞİTİME KAYIT OL demeniz gerekiliyor. Bunu dediğiniz an da 3 ay için eğitimi tamamlamanız gerekmektesiniz. Sonra karşınıza çıkan 10 tane videoyu en baştakinden başlayarak izlemeye başlamalısınız.
6- Video tıkladığınız vakit de izlemek için ePUP kullanımı altında gösterdiğimiz yerdeki butona basabilirsiniz.
7- Videoyu sonuna kadar izlemeniz gerekiyor. İzledikten sonra ise size aşağıdaki gibi bir onay sorusu sorulacaktır. Bu soruyu da VİDEOYU İZLEDİM ONAYLA demeniz gerekiyor.
8- Mobil üzerinden eğitim alıyorsanız bu onay işlemini aşağıdaki göstermiş olduğumuz şekilde yapabilirsiniz
9- Onay sonrası ETKİNLİĞİ TAMAMLA demenizle sonraki videoya geçmeye ve testlere katılmaya hak sahibi olmuş olursunuz.
Tüm bu işlemlerin sonrasında Geleneksel Girişimcilik Belgesi sahibi olmuş olacaksınız. Bu şekilde Geleneksel Girişimcilik Eğitimi aldıktan sonra İleri Girişimcilik Eğitimi nasıl alabilirsiniz? Testlerde çıkan soruların cevapların neler olduğu konusunda takılırsanız da sizin için bu cevapların yer aldığı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Test Soru Cevapları Nedir? sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
KOSGEB İleri Girişimcilik Eğitimi Nasıl Alınır?
KOSGEB desteklene sektörler içinde iş fikri C-İMALAT' da yer alan; 61, 62, 63 ve 72 NACE kodlarına sahip olanlar İş Geliştirme Desteği almak istiyorsa Geleneksel Girişimcilik Eğitimi sonrasında İleri Girişimcilik Eğitimi de alması gerekir. Peki, Geleneksel Girişimcilik Eğitimi aldıktan sonra İleri Girişimcilik Eğitimi nasıl alınır?
1- Bir defa hatırlatmam gerekir ise; İleri Girişimcilik Eğitimi almaya başlamadan önce, yukarıda anlatmış olduğum şekilde İleri Girişimcilik Eğitimini önce almanız gerekilir.
2- Daha sonra giriş yapmadıysanız https://lms.kosgeb.gov.tr/login/login_page/index.html adresinden e-Devlet girişi yapınız.
3- Eğitim sayfasının en altına ininiz. Burada ÖNE ÇIKAN EĞİTİMLER BÖLÜMÜ kısmının sağ tarafında yer alan İLERİ GİRİŞİMCİ EĞİTİMİ yerinden EĞİTİME BAŞLA diyelim.
4- Yine önce KAYIT OL diyelim. Daha sonra eğitim videoları izleyelim, ileryeceğiniz videolar 9. bölümden başlayıp 16. olana kadardır. Alacağınız ders konuları ise şunlardan oluşmaktadır.
- Networking. (Ağ Kurma)
- Girişimcinin Finansal Yapısının Belirlenmesi ve Yönetimi.
- Yeni Girişimciler İçin Finansal Kaynaklara Erişim.
- Yenilik Yönetimi.
- Fikri Mülkiyet Hakları.
- Girişimcinin Profesyonel Yönetimi ve KOBİ'lerde Stratejik Yenilik Yöntemi.
- Büyüme Sürecinin Yönetimi ve Büyüme Stratejileri.
- İş Planı Geliştirme
- İzlediğimize onay verip sonlarındaki testleri çözelim.
Bu sürecin sormasında da İLERİ GİRİŞİMCİLİK BELGESİ sahibi böylece olmuş olursunuz. Girişimcilk belgenizin çıksını ise bu adresten adresinden alabilirsiniz. İş Kurma ve İş Geliştirme destek programlarından nasıl yararlana bileceğinizi bilmiyorsanız da KOSGEB Hibe Kredisi Desteği Nasıl Alınır? sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.